W przypadku ciągle wczytywanego jadłospisu z poprzedniego miesiąca proszę odświeżyć stronę z jadłospisem | |||||||
J A D Ł O S P I S | |||||||
Opłata za obiady za LISTOPAD 95,00zł nr konta: 97868500010017381820000040 | |||||||
Zespół układający jadłospis: M.Bartosiewicz-intendent, B.Frączek-kucharka, R.Płaza-pielęgniarka, E.Korba,E.Reszka-nauczyciele | |||||||
Jadłospis może ulec zmianie ze względu na różne okoliczności w dostawie towaru/ cena 1 obiadu 5zł | |||||||
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | Alergeny: | ||||
poniedziałek, 4 listopada 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa wiejska z makaronem : makaron z mąki makaronowej pszennej, zawierający jaja i gluten, kurczak patroszony, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, laktoza, żywe kultury bakterii), natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, bazylia, papryka słodka mielona, ziele angielskie, liść laurowy | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Gulasz wieprzowy: łopatka wieprzowa, cebula, mąka pszenna -gluten, olej Kujawski, sól, pieprz naturalny | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten | ||||
● | Kasza Kuskus | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza | ||||
● | Sałatka z ogórkiem kiszonym i cebulką z olejem słonecznikowym | 1 x 100g | |||||
● | Kompot porzeczkowy | 1 x 200g | |||||
wtorek, 5 listopada 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa pomidorowa z makaronem: kurczak patroszony, makaron z mąki makaronowej pszennej, zawierający jaja, gluten śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, laktoza ,żywe kultury bakterii), passata pomidorowa -przecier z pomidorów99,89%, mąka pszenna, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, bazylia, papryka słodka mielona, ziele angielskie, liść laurowy | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Kotlet pożarski (drobiowy mielony): filet z piersi kurczaka, mięso gulaszowe drobiowe,, bułka tarta -gluten, jaja kurze, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, pieprz ziołowy(gorczyca) tymianek, czosnek świeży, oregano | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Gorczyca | ||||
● | Ziemniaki gotowane: ziemniaki z wody, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, laktoza, tłuszcz zwierzęcy), sól | 1 x 120g | Mleko, Laktoza | ||||
● | Sałata lodowa z sosem vinegrette: sałata, ogórek świeży, szczypiorek, oliwa, sok z cytryny, sól, sos koperkowo-ziołowy bez glutaminianu sodu:cukier, sól, skrobia, koperek suszony, bazylia, kurkuma, pieprz naturalny i ziołowy-gorczyca | 1 x 100g | Gorczyca | ||||
● | Kompot jabłkowy | 1 x 200g | |||||
środa, 6 listopada 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Barszcz Ukraiński z buraczkami i fasolą: buraki ćwikłowe, kurczak patroszony, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, laktoza, żywe kultury bakterii), natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, bazylia, papryka słodka mielona, ziele angielskie, liść laurowy | 1 x 300g | Seler, Mleko, Laktoza | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Pierogi ruskie: mąka pszenna-zboza zawierające gluten, cebula, ziemniaki, twaróg półtłusty(śmietanka pasteryzowana, białka mleka krowiego, laktoza) | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza | ||||
● | Surówka por z marchewką i śmietaną jogurtową | 1 x 100g | Mleko, Laktoza | ||||
● | Woda z cytryną i miodem | 1 x 200g | |||||
czwartek, 7 listopada 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa z soczewicą czerwoną: kurczak patroszony, ziemniaki, soczewica czerwona, marchewka, pietruszka, seler, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, bazylia, papryka słodka mielona, ziele angielskie, liść laurowy | 1 x 300g | Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | kotlet schabowy: schab wieprzowy, jaja kurze, bułka tarta- zboża zawierające gluten, sól, pieprz naturalny | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
● | Ziemniaki gotowane z koperkiem: ziemniaki z wody, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, laktoza, tłuszcz zwierzęcy), sól | 1 x 100g | Mleko, Laktoza | ||||
● | marchewka gotowana z groszkiem i masłem (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, laktoza, tłuszcz zwierzęcy), mąka pszenna-gluten, sól | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza | ||||
● | Kompot gruszkowy | 1 x 200g | |||||
piątek, 8 listopada 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa grochowa: kurczak patroszony, ziemniaki, groch, marchewka, pietruszka, seler, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, bazylia, papryka słodka mielona, ziele angielskie, liść laurowy | 1 x 300g | Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Paluszki rybne z fileta ryb białych: filet mintaja, panierka 21% z mąki pszennej (gluten), wody, soli, papryki, skrobia ziemniaczana, sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy | 1 x 125g | Zboża zawierające gluten, Ryby | ||||
● | Ziemniaki gotowane z koperkiem: ziemniaki z wody, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, laktoza, tłuszcz zwierzęcy), sól | 1 x 120g | Mleko, Laktoza | ||||
● | Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką z olejem słonecznikowym | 1 x 100g | |||||
● | Kompot śliwkowy | 1 x 200g | |||||
wtorek, 12 listopada 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami: kurczak patroszony, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchewka, pietruszka, seler, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, bazylia, papryka słodka mielona, ziele angielskie, liść laurowy | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Seler, | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Spaghetti wieprzowe w sosie neapolitańskim: makaron z mąki makaronowej pszennej-gluten, łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, mąka pszenna -gluten, olej Kujawski, passata pomidorowa 99%, sól, pieprz naturalny, bazylia | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten | ||||
● | Kompot porzeczkowo-śliwkowy | 1 x 200g | |||||
► | obiad / deser | ||||||
● | Banan | 0,2 kg | |||||
środa, 13 listopada 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wieprzową z chrzanem (śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, laktoza) | 1 x 300g | Jaja, Mleko, gluten | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Leniwe z masłem i bułką tartą: ziemniaki, mąka ziemniaczana, sól, ser twarogowy chudy, masło EXTRA (śmietanka –białka mleka krowiego, laktoza, żywe kultury bakterii), mąka pszenna, bułka tarta-gluten, jaja | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza, Jaja | ||||
● | Surówka por z marchewką i śmietaną jogurtową | 1 x 100g | Mleko, Laktoza | ||||
● | Kompot truskawkowy | 1 x 200g | |||||
czwartek, 14 listopada 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa śliwkowo-wiśniowa z makaronem: śliwki, wiśnie, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, laktoza, makaron z mąki pszennej -gluten (może zawierac jaja)żywe kultury bakterii), mąka ziemniaczana, cukier kryształ | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza, Jaja | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Nugetsy drobiowe w panierce: filet z piersi kurczaka,, bułka tarta -gluten, jaja kurze, olej kujawski, sól, pieprz naturalny, czosnek świeży, oregano, papryka słodka i ostra | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
● | Ziemniaki gotowane z koperkiem: ziemniaki z wody, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, laktoza, tłuszcz zwierzęcy), sól | 1 x 100g | Mleko, Laktoza | ||||
● | Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą: fasola szparagowa zielona, bułka tarta-zboża zawierające gluten, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, laktoza, tłuszcz zwierzęcy), sól | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza | ||||
● | Kompot śliwkowy | 1 x 200g | |||||
piątek, 15 listopada 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa pomidorowa z makaronem: kurczak patroszony, makaron z mąki makaronowej pszennej, zawierający jaja, gluten śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, laktoza żywe kultury bakterii), passata pomidorowa -przecier z pomidorów99,89%, mąka pszenna, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, bazylia, papryka słodka mielona, ziele angielskie, liść laurowy | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Ryba po grecku (miruna smażona w panierce): filet miruna, bułka tarta-gluten, jaja kurze, pieprz naturalny, pieprz ziołowy-gorczyca, sól, olej Kujawski do smażenia, rozmaryn, tymianek | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Ryby, Gorczyca | ||||
● | Ziemniaki gotowane: ziemniaki z wody, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, laktoza, tłuszcz zwierzęcy), sól | 1 x 120g | Mleko, Laktoza | ||||
● | warzywa duszone: marchewka, seler, pietruszka, cebula, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, laktoza, tłuszcz zwierzęcy), sól, olej rzepakowy, passata pomidorowa 99,89% | 1 x 100g | Mleko, Laktoza, Seler | ||||
● | Kompot porzeczkowy | 1 x 200g | |||||
Alergeny zostały dodatkowo wyszczególnione pogrubiona czcionką i podkreślone |