|
J A
D Ł O
S P I
S |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Opłata za obiady za
LUTY 60zł (10obiadów x 6zł=
60zł) |
|
|
|
|
Zespół układajacy jadłospis: B. Frączek -kucharka, M.Bartosiewicz
-intendent, R.Płaza -pielęgniarka, E. Korba, E.Reszka -nauczyciele |
|
|
|
|
|
|
|
Cena 1obiadu ucznia 6zł / Jadłospis może ulec zmianie ze
względu na różne okolicznosci dostawy towaru. |
|
|
|
|
|
|
|
Numer konta: 97 8685
0001 0017 3818 2000 0040 |
|
|
|
|
posiłek
potrawa/składnik |
ilość |
j.m. |
alergeny: |
|
|
poniedziałek, 3 lutego 2025 |
|
|
► |
obiad / I danie |
|
● |
Krupnik z kaszą
jęczmienną i ziemniakami |
1 x 300g |
Zboża zawierające gluten,
Seler |
|
► |
obiad / II danie |
|
● |
Makaron z sosem
węgierskim z wieprzowiną, czosnkiem i passatą pomidorową z bazylią |
1 x 250g |
Zboża zawierające gluten |
|
● |
Kompot śliwkowy |
1 x 200g |
|
|
► |
obiad / deser |
|
● |
JABŁKO |
0,2 kg |
|
|
wtorek, 4 lutego 2025 |
|
|
► |
obiad / I danie |
|
● |
Zupa fasolowa |
1 x 300g |
Zboża zawierające gluten,
Mleko, Laktoza,Seler |
|
► |
obiad / II danie |
|
● |
Nugetsy drobiowe
w panierce |
1 x 100g |
Zboża zawierające gluten,
Jaja |
|
● |
Ziemniaki
gotowane z koperkiem |
1 x 100g |
Mleko, Laktoza |
|
● |
Sałata lodowa z
fetą, papryką, pomidorem i oliwą |
1 x 100g |
Zboża zawierające gluten,
Soja, Mleko, Laktoza, Jaja, Seler, Orzeszki ziemne, Gorczyca |
|
● |
Kompot
porzeczkowy |
1 x 200g |
|
|
środa, 5 lutego 2025 |
|
|
► |
obiad / I danie |
|
● |
Kapuśniak
mazurski z ziemniakami |
1 x 300g |
Seler |
|
► |
obiad / II danie |
|
|
Knedle z
nadzieniem serowym z masłem i bułką tartą |
1 x 250g |
Zboża zawierające gluten,
Mleko, Laktoza |
|
|
|
|
surówka z pora z jabłkiem i
śmietana jogurtową |
1 x |
100g |
Mleko, Laktoza |
|
● |
Kompot wiśniowy |
1 x 200g |
|
|
► |
obiad / deser |
|
● |
Pomarańcza |
0,2 kg |
|
|
czwartek, 6 lutego 2025 |
|
|
► |
obiad / I danie |
|
● |
Zupa
śliwkowo-truskawkowa z makaronem |
1 x 300g |
Zboża zawierające gluten,
Mleko, Laktoza, Jaja |
|
► |
obiad / II danie |
|
● |
Schab duszony w
sosie koperkowym |
1 x 100g |
Zboża zawierające gluten,
Mleko, Laktoza |
|
● |
Ziemniaki
gotowane |
1 x 100g |
Mleko |
|
● |
Surówka z
marchewki z chrzanem i śmietaną |
1 x 100g |
Mleko |
|
● |
Kompot jabłkowy |
1 x 200g |
|
|
piątek, 7 lutego 2025 |
|
|
► |
obiad / I danie |
|
● |
Barszcz czerwony
z łazankami |
1 x 300g |
Zboża zawierające gluten,
Mleko, Laktoza, Jaja, Seler |
|
► |
obiad / II danie |
|
● |
Filet rybny
miruna w panierce smażona |
1 x 100g |
Zboża zawierające gluten,
Jaja, Ryby, Gorczyca |
|
● |
Ziemniaki
gotowane |
1 x 100g |
Mleko, Laktoza |
|
● |
Surówka z kapusty
pekińskiej z papryką i ogórkiem |
1 x 100g |
Zboża zawierające gluten,
Soja, Mleko, Laktoza, Jaja, Seler, Orzeszki ziemne, Gorczyca |
|
● |
Kompot malinowy |
1 x 200g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
poniedziałek, 10 lutego 2025 |
|
|
► |
obiad / I danie |
|
● |
Zupa z soczewicą
czerwoną i ziemniakami |
1 x 300g |
Seler |
|
► |
obiad / II danie |
|
● |
Bitki z szynki
wieprzowej w sosie cebulowym |
1 x 200g |
Zboża zawierające gluten,
Mleko, Laktoza |
|
● |
Kasza jęczmienna
parowana |
1 x 100g |
Zboża zawierające gluten,
Mleko, Laktoza |
|
● |
Surówka z kapusty
białej z pomidorem i szczypiorkiem |
1 x 100g |
Mleko, Laktoza |
|
● |
Kompot agrestowy |
1 x 200g |
|
|
wtorek, 11 lutego 2025 |
|
|
► |
obiad / I danie |
|
● |
Zupa ogórkowa |
1 x 300g |
Zboża zawierające gluten,
Mleko, Jaja, Seler |
|
► |
obiad / II danie |
|
● |
Gołąbek z ryżem i
mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym |
1 x 110g |
Zboża zawierające gluten |
|
● |
Ziemniaki
gotowane |
1 x 100g |
Mleko, Laktoza |
|
● |
Surówka seler z
jabłkiem, śmietaną i kukurydzą |
1 x 100g |
Mleko, Laktoza,Seler |
|
● |
Kompot wiśniowy |
1 x 200g |
|
|
środa, 12 lutego 2025 |
|
|
► |
obiad / I danie |
|
● |
Zupa meksykańska
z filetem, fasolą, papryką, pieczarkami i ziemniakami |
1 x 300g |
Seler |
|
► |
obiad / II danie |
|
● |
Pierogi ruskie |
1 x 250g |
Zboża zawierające gluten,
Mleko, Laktoza |
|
● |
marchewka
gotowana |
1x100g |
|
|
● |
Kompot
porzeczkowy |
0,2 x 200g |
|
|
► |
obiad / deser |
|
● |
GRUSZKA |
0,2 kg |
|
|
czwartek, 13 lutego 2025 |
|
|
► |
obiad / I danie |
|
● |
Zupa grochowa |
1 x 300g |
Seler |
|
► |
obiad / II danie |
|
● |
Kotlet pożarski
(drobiowy mielony) z czosnkiem |
1 x 100g |
Zboża zawierające gluten,
Jaja, Gorczyca |
|
● |
Ziemniaki
gotowane |
1 x 100g |
Mleko, Laktoza |
|
● |
fasolka
szparagowa z masłem i bułką tartą |
1 x 100g |
Zboża zawierające gluten,
Mleko, Laktoza |
|
● |
Kompot
truskawkowy |
1 x 200g |
|
|
piątek, 14 lutego 2025 |
|
|
► |
obiad / I danie |
|
● |
Zupa pomidorowa z
makaronem i bazylią |
1 x 300g |
Zboża zawierające gluten,
Jaja, Seler |
|
► |
obiad / II danie |
|
● |
Filet rybny
miruna smażona |
1 x 100g |
Zboża zawierające gluten,
Jaja, Ryby, Gorczyca |
|
● |
Ziemniaki
gotowane |
1 x 100g |
Mleko, Laktoza |
|
● |
Surówka z kapusty
kiszonej z jabłkiem i marchewką |
1 x 100g |
|
|
● |
Woda z cytryną i
miodem |
1 x 200g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|