J A D Ł O S P I S | |||||||
Opłata za obiady za KWIECIEŃ 100,00zł nr konta: 97868500010017381820000040 | |||||||
Zespół układający jadłospis: M.Bartosiewicz-intendent, H.Sprawka-kucharka, R.Płaza-pielęgniarka, E.Korba,E.Reszka-nauczyciele | |||||||
Jadłospis może ulec zmianie ze względu na różne okoliczności w dostawie towaru/ cena 1 obiadu 5zł | |||||||
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
poniedziałek, 15 kwietnia 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami: kurczak patroszony, ziemniaki, kasza jęczmienna (gluten), marchewka, pietruszka, seler, cebula, por, sól, pieprz, papryka słodka , ziele ang., liść laurowy, koperek | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Spaghetti wieprzowe w sosie neapolitańskim: makaron z mąki makaronowej pszennej, mięso łopatka wieprzowa mielona, cebula, czosnek świeży, olej rzepakowy, passata pomidorowa -przecier z pomidorów99,89%, mąka pszenna (gluten), marchewka, sól, pieprz naturalny, bazylia, papryka słodka mielona, | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten | ||||
● | Kompot wiśniowy | 1 x 200g | |||||
► | obiad / deser | ||||||
● | Banan | 0,2 kg | |||||
wtorek, 16 kwietnia 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa śliwkowo-wiśniowa z makaronem: makaron z mąki makaronowej pszennej, zawierający jaja, śliwki, wiśnie mrożone, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, żywe kultury bakterii, laktoza), mąka ziemniaczana, cukier | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza Jaja | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Nugetsy drobiowe w panierce: filet z piersi kurczaka, jaja kurze, bułka tarta (gluten), mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, czosnek świeży, tymianek, oregano, pieprz naturalny mielony | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
● | Ziemniaki gotowane : ziemniaki z wody, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, tłuszcz zwierzęcy, laktoza), sól | 1 x 120g | Mleko, Laktoza | ||||
● | Sałata lodowa z rzodkiewką, papryką z sosem vinegrette: sałata lodowa, rzodkiewka, papryka czerwona, ser Feta (mleko pasteryzowane, laktoza, sól, regulator kwasowości, podpuszczka mikrobiologiczna) półtłusty, pomidor, szczypiorek, oliwa z oliwek EXTRA VIRGINE, sok z cytryny, miód, oregano, sól, pieprz naturalny, pieprz ziołowy: gorczyca, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek) | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Soja, Seler, Orzeszki ziemne, Gorczyca | ||||
● | Kompot jabłkowy | 1 x 200g | |||||
środa, 17 kwietnia 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa meksykańska z filetem, fasolą, papryką, kukurydzą i ziemniakami: filet drobiowy, ziemniaki, fasola średnia karłowa, papryka czerwona świeża, pieczarki, kukurydza, marchewka, pietruszka, seler, cebula, sól, pieprz naturalny , ziele ang., liść laurowy, koperek świeży | 1 x 300g | Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Kopytka: mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ser twarogowy półtłusty (mleko częściowo odtłuszczone, kultury bakterii fermentacji mlekowej, laktoza), ziemniaki, olej rzepakowy Kujawski, skwarki i tłuszcz ze słoniny, sól | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza | ||||
● | Surówka z marchewki z chrzanem i śmietaną: marchew, jabłko, chrzan, śmietana 18%-śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, tłuszcz zwierzęcy, laktoza), sól, cukier | 1 x 100g | Mleko, Laktoza | ||||
● | Skompot agrestowo-truskawkowy | 1 x 200g | |||||
czwartek, 18 kwietnia 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa ogórkowa: kurczak patroszony, ogórek kiszony, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, cebula, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, żywe kultury bakterii, laktoza), sól, pieprz , ziele ang., liść laurowy, koperek świeży | 1 x 300g | Mleko, Laktoza, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | kotlet mielony: mięso mielone łopatka wieprzowa bez kości, jaja kurze, bułka tarta, mąka pszenna(gluten), cebula, czosnek świeży, olej rzepakowy, sól, pieprz ziołowy(gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), pieprz naturalny mielony | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
● | Ziemniaki gotowane: ziemniaki z wody, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, tłuszcz zwierzęcy, laktoza), sól | 1 x 100g | Mleko, Laktoza | ||||
● | Buraczki na ciepło: buraki ćwikłowe, olej rzepakowy, mąka pszenna(gluten), ocet jabłkowy, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, tłuszcz zwierzęcy, laktoza), sól, pieprz naturalny, cukier | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza | ||||
● | Kompot porzeczkowo-śliwkowy | 1 x 200g | |||||
piątek, 19 kwietnia 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa wiejska z makaronem zabielana śmietaną: makaron z mąki makaronowej pszennej zawierający jaja (gluten), kurczak patroszony, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, cebula, por, sól, pieprz, papryka słodka , ziele ang., liść laurowy, koperek świeży | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Filet rybny miruna w panierce: filet rybny miruna, mąka pszenna-gluten, bułka tarta, olej rzepakowy, jaja kurze, sól, pieprz naturalny mielony, pieprz cytrynowy(gorczyca),rozmaryn | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Ryby, Gorczyca | ||||
● | Ziemniaki gotowane z koperkiem: ziemniaki z wody, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, tłuszcz zwierzęcy, laktoza), sól | 1 x 120g | Mleko, Laktoza | ||||
● | Surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, ogórek świeży, szczypiorek, olej słonecznikowy, zioła prowansalskie (rozmaryn, tymianek, majeranek, oregano, bazylia, cząber, szałwia, mięta), sól, pieprz czarny naturalny mielony, pieprz ziołowy(gorczyca) | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko, Laktoza, Jaja, Seler, Orzeszki ziemne, Gorczyca | ||||
● | Kompot gruszkowy | 1 x 200g | |||||
poniedziałek, 22 kwietnia 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa jarzynowa: makaron z mąki makaronowej pszennej zawierający jaja (gluten), kurczak patroszony, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, cebula, por, sól, pieprz, papryka słodka , ziele ang., liść laurowy, koperek świeży | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Bitki z szynki wieprzowej w sosie koperkowym: szynka wieprzowa, olej rzepakowy, koperek świeży, sól, pieprz, mąka pszenna-gluten, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, żywe kultury bakterii, laktoza) | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza | ||||
● | Kasza jęczmienna parowana: (gluten), masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, tłuszcz zwierzęcy, laktoza), sól | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza | ||||
● | surówka z kapusty czerwonej: kapusta, olej rzepakowy, ocet jabłkowy, sól, pieprz naturalny | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza | ||||
● | Kompot truskawkowy | 1 x 200g | |||||
wtorek, 23 kwietnia 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa pieczarkowa: kurczak patroszony, ziemniaki, marchewka, pieczarka, pietruszka, seler, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, żywe kultury bakterii, laktoza), sól, pieprz, papryka słodka , ziele ang., liść laurowy, majeranek | 1 x 300g | Mleko, Laktoza, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Filet z piersi indyka w panierce: ilet z piersi indyka, jaja kurze, bułka tarta (gluten), mąka pszenna- gluten, olej rzepakowy, sól, czosnek świeży, tymianek, oregano, pieprz naturalny mielony | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
● | Ziemniaki gotowane z koperkiem: ziemniaki z wody, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, tłuszcz zwierzęcy, laktoza), sól | 1 x 120g | Mleko, Laktoza | ||||
● | Surówka z marchewki z jabłkiem i olejem słonecznikowym | 1 x 100g | |||||
● | Kompot porzeczkowy | 1 x 200g | |||||
środa, 24 kwietnia 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa brokułowa: kurczak patroszony, ziemniaki, marchewka, brokuł, pietruszka, seler, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, żywe kultury bakterii, laktoza), sól, pieprz, papryka słodka , ziele ang., liść laurowy, majeranek | 1 x 300g | Mleko, Laktoza, Jaja | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Makaron z serem: makaron z mąki makaronowej pszennej(zawier. jaja, gluten), ser twarogowy półtłusty (mleko częściowo odtłuszczone, kultury bakterii fermentacji mlekowej, laktoza), ziemniaki, olej rzepakowy Kujawski, skwarki i tłuszcz ze słoniny, | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza, Jaja | ||||
● | Kompot agrestowo-truskawkowy | 1 x 200g | |||||
► | obiad / deser | ||||||
● | Jabłko | 0,18 kg | |||||
czwartek, 25 kwietnia 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa grochowa: kurczak patroszony, ziemniaki, marchewka, groch, pietruszka, seler, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, żywe kultury bakterii, laktoza), sól, pieprz, papryka słodka , ziele ang., liść laurowy, majeranek | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Risotto drobiowo-warzywne: filet drobiowy z piersi kurczaka, mięso gulaszowe z indyka, ryż biały, olej rzepakowy, cukinia, papryka, cebula, kukurydza, pieczarki, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, tłuszcz zwierzęcy, laktoza), przyprawa curry, kurkuma, papryka słodka mielona, czosnek świeży, sól, pieprz | 1 x 260g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza | ||||
● | Kompot jabłkowy | 1 x 200g | |||||
► | obiad / deser | ||||||
● | Banan | 0,2 kg | |||||
piątek, 26 kwietnia 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa pomidorowa z makaronem: kurczak patroszony, makaron z mąki makaronowej pszennej (gluten), zawierający jaja, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, żywe kultury bakterii, laktoza), passata pomidorowa -przecier z pomidorów99,89%, mąka pszenna(gluten), marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, bazylia, papryka słodka mielona, ziele angielskie, liść laurowy | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Paluszki rybne z fileta ryb białych: ryba miruna nowozelandzka filet, panierka 21% z mąki pszennej (gluten), wody, soli, papryki, skrobia ziemniaczana, sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy | 1 x 125g | Zboża zawierające gluten, Ryby | ||||
● | Ziemniaki gotowane z koperkiem: ziemniaki z wody, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, tłuszcz zwierzęcy, laktoza), sól | 1 x 120g | Mleko, Laktoza | ||||
● | Surówka z kapusty białej z papryką i koperkiem: kapusta biała, papryka, szczypiorek, oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN, sok z cytryny, zioła prowansalskie (rozmaryn, tymianek, majeranek, oregano, bazylia, cząber, szałwia, mięta), sól, pieprz czarny naturalny mielony, pieprz ziołowy(gorczyca) | 1 x 100g | gorczyca | ||||
● | Kompot porzeczkowy | 1 x 200g | |||||
poniedziałek, 29 kwietnia 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa kalafiorowa: kurczak patroszony, ziemniaki, marchewka, kalafior, pietruszka, seler, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, żywe kultury bakterii, laktoza), sól, pieprz, papryka słodka , ziele ang., liść laurowy, majeranek | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Gulasz wieprzowo-warzywny: łopatka wieprzowa, brokuł, marchewka, kalafior, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz, mąka pszenna-gluten, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, żywe kultury bakterii, laktoza) | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, mleko, laktoza | ||||
● | Kasza gryczana parowana: kasza, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, tłuszcz zwierzęcy, laktoza), sól | 1 x 100g | Mleko, Laktoza | ||||
● | Sałata z rzodkiewką, szczypiorkiem i śmietaną | 1 x 100g | Mleko, Laktoza, Seler | ||||
● | Kompot gruszkowy | 1 x 200g | |||||
► | obiad / deser | ||||||
● | Jabłko deserowe | 0,18 kg | |||||
wtorek, 30 kwietnia 2024 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa pomidorowa: kurczak patroszony, makaron z mąki makaronowej pszennej (gluten), zawierający jaja, śmietana18%homogenizowana (śmietanka –białka mleka krowiego, żywe kultury bakterii, laktoza), passata pomidorowa -przecier z pomidorów99,89%, mąka pszenna(gluten), marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, bazylia, papryka słodka mielona, ziele angielskie, liść laurowy | 1 x 300g | Seler, Mleko, Laktoza | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Kotlet pożarski (drobiowy mielony): filet z piersi kurczaka, mięso gulaszowe z indyka, jaja kurze, bułka tarta, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, czosnek świeży, zioła prowansalskie(rozmaryn, tymianek, majeranek, oregano, bazylia, cząber, szałwia, mięta), tymianek, pieprz naturalny mielony, pieprz ziołowy: gorczyca, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek) | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Gorczyca | ||||
● | Ziemniaki gotowane: ziemniaki z wody, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, tłuszcz zwierzęcy, laktoza), sól | 1 x 120g | Mleko, Laktoza | ||||
● | marchewka gotowana z groszkiem: marchewka, groszek zielony, masło EXTRA (śmietanka pasteryzowana -białka mleka krowiego, tłuszcz zwierzęcy, laktoza), sól, cukier, pieprz naturalny | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Laktoza | ||||
● | Kompot truskawkowy | 1 x 200g | |||||
Alergeny zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i podkreślone |