JADŁOSPIS | |||||||
Opłata za czerwiec 102zł | |||||||
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
poniedziałek, 16 czerwca 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa brokułowa | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Makaron z sosem węgierskim wieprzowo-pomidorowym | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten | ||||
● | Kompot śliwkowy | 1 x 200g | |||||
► | obiad / deser | ||||||
● | Banan | 0,16 kg | |||||
wtorek, 17 czerwca 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa ogórkowa | 1 x 300g | Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Gulasz wieprzowy | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | Ziemniaki młode z koperkiem | 1 x 100g | Mleko | ||||
● | Surówka sezonowa z kapusty młodej z papryką | 1 x 100g | |||||
● | woda z cytryną | 1 x 200g | |||||
środa, 18 czerwca 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa kalafiorowa | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Knedle z masłem i bułką tartą | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | Kompot wiśniowy | 1 x 200g | |||||
poniedziałek, 23 czerwca 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa z soczewicą czerwoną | 1 x 300g | Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Spaghetti drobiowe w sosie śmietanowo-serowym | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | Kompot jabłkowy | 1 x 200g | |||||
► | obiad / deser | ||||||
● | OWOC | 0,18 kg | |||||
wtorek, 24 czerwca 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa pomidorowa z makaronem | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Nugetsy drobiowe w panierce | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
● | Ziemniaki gotowane z koperkiem | 1 x 100g | Mleko | ||||
● | Mizeria z ogórka świeżego | 1 x 100g | Mleko | ||||
● | Kompot truskawkowy | 1 x 200g | |||||
środa, 25 czerwca 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Kapuśniak mazurski z młodej kapusty z ziemniakami | 1 x 300g | Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Pierogi wiejskie z twarogiem i kaszą manną na słodko ze śmietaną i truskawkami | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | Kompot wiśniowy | 1 x 200g | |||||
► | obiad / deser | ||||||
● | OWOC | 0,2 kg | |||||
czwartek, 26 czerwca 2025 | |||||||
► | obiad / I danie | ||||||
● | Zupa jarzynowa | 1 x 300g | Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | Bitki z szynki wieprzowej w sosie | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
● | Ziemniaki młode gotowane z koperkiem | 1 x 100g | Mleko | ||||
● | Sałata lodowa z sosem vinegrette | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko, Jaja, Seler, Orzeszki ziemne, Gorczyca | ||||
● | woda z cytryną | 1 x 200g | |||||
Jadłospis może ulec zmianie ze względu na różne okoliczności w dostawie towaru |